Ympäristövastuu

Ympäristövastuullisuus on olennainen osa meidän arvoja. Olemme pohtineet syvällisesti kysymystä: ”Mistä jätettä ja haittaa syntyy oikeasti eniten?”. Tämän pohdinnan tuloksena olemme toteuttaneet sarjan konkreettisia toimenpiteitä. Viherpesuakin teemme, sillä niin Megakokoisen esteradan kuin Snookball -jalkapallobiljardinkin (vihreät) tekonurmimatot tarvitsevat pesua – niissä kun ei käytetä kertakäyttöistä messumattoa. Viherpesu, kuten muukin toimintamme, perustuu siis aidosti ympäristöystävällisiin tekoihin.

Uskomme vakaasti, että vastuullinen toiminta ei ainoastaan suojaa ympäristöä, vaan myös vahvistaa yrityksemme asemaa pitkällä aikavälillä. Olemme sitoutuneet ympäristön suojelemiseen ja kestävän kehityksen edistämiseen kaikessa toiminnassamme. Pyrimme jatkuvasti parantamaan toimintatapojamme entistä ympäristöystävällisemmiksi ja vähentämään toimintamme ekologista jalanjälkeä. Tällä sivulla kerromme, kuinka otamme ympäristöasiat huomioon päivittäisessä toiminnassamme.

– – –

Kestävät kuljetussuojat

Olemme siirtyneet käyttämään kestäviä kuljetuslaatikoita sekä pestäviä fleece-kuljetussuojia perinteisten pahvi- ja muovipakkausten sijaan, aina kun se on mahdollista. Tämä toimenpide vähentää merkittävästi jätteidemme määrää ja on askel kohti vastuullisempia pakkausratkaisuja.

– – –

EURO 6 -päästöluokan ajoneuvot

Kuljetuskalustomme joukossa on EURO 6 -päästöluokan ajoneuvo, joka täyttää alan tiukimmat päästönormit. Pyrimme ajamaan mahdollisimman monet ajot tällä ympäristöystävällisemmällä ajoneuvolla, jotta voimme minimoida toimintamme aiheuttamat ympäristöhaitat. EURO 6 -päästöluokan ajoneuvojen pakokaasun puhdistusjärjestelmät vähentävät merkittävästi (90%) typen oksidien (NOx) ja hiukkasten päästöjä. Vaikka koko kalustomme ei vielä täytä näitä vaatimuksia, on tämä ajoneuvo keskeinen osa pyrkimyksiämme vähentää päästöjä ja edistää puhtaampaa ympäristöä. Jo ennen tätä investointia olemassa ollutta kuljetuskalustoa ei kuitenkaan ole järkevää romuttaa romuttamisen vuoksi, jos se on huollettavissa – etenkin, kun muu kalusto jää väkisinkin tapahtuma-alan sesonkiluontoisuuden vuoksi pienemmälle käytölle. Osa ajoneuvon päästöistä syntyy itse valmistuksesesta, ja pitkä elinkaari onkin tällaisessa tilanteessa parempi vaihtoehto kuin lyhyt.

Varastomme Lauttasaaren sydämessä on strategisesti sijoitettu lähelle pääväyliä ja keskustaa – ajatuksena optimoida ajoetäisyydet järkeviksi. Yksittäinen keikka voisi tietty olla susirajan takaakin ajettuna näppärä, mutta pitää ajatella kokonaisuuksia. Voi sitä saasteiden määrää, jos tuhansien tapahtumien kilometrit oltaisiin ajettu kaukaa, vaikkapa Juvanmalmilta käsin. Suurin osa keikkapaikoista olisi aika pitkän ajomatkan päässä.

– – –

Jätteiden lajittelu ja kierrätys

Lajittelemme huolellisesti kaiken toiminnassamme syntyvän jätteen, mukaan lukien sähkö- ja elektroniikkaromun (SER), muovin, metallin, paperin, pahvin, paristot ja ongelmajätteet. Isot pelilaitteet puretaan ja kierrätetään materiaalinsa mukaan, jos romutuksen hetki koittaa. Purettuja osia pyritään niissäkin tapauksissa hyödyntämään varaosina. Päivittäisessä puhdistuksessa käytetään pestäviä mikrokuituliinoja. Näin toimimalla käytämme luonnonvaroja tehokkaasti ja vähennämme ei-kierrätyskelpoisen jätteen määrää.

– – –

Kestävien laitteiden hankinta ja entisöinti

Hankimme tietoisesti laitteita, jotka ovat pitkäikäisiä ja korjauskelpoisia. Suosimme laitteita, joiden yksittäisiä osia voidaan vaihtaa tarpeen mukaan. Olemassa olevan kaluston entisöinnin lisäksi investoimme mahdollisuuksien mukaan käytettyihin laitteisiin, jotka entisöimme täysin omalla pajallamme. Tämä prosessi ei ainoastaan paranna laitteiden kuntoa ja pidennä elinkaarta, vaan myös vähentää ympäristöhaittoja tarjoamalla vaihtoehdon uusien laitteiden valmistukselle.

– – –

Energiatehokkuus

Toimistomme ja varastomme lämmitys on toteutettu kaukolämmöllä, mikä on ympäristöystävällinen ja tehokas lämmitysmuoto. Lisäksi olemme vaihtaneet LED-valot sekä toimistoon että varastoon. LED-valot kuluttavat merkittävästi vähemmän energiaa ja niillä on pidempi käyttöikä verrattuna perinteisiin valaistusratkaisuihin, joita aikaisemmin käytimme. Varastomme sijainti (Lauttasaari) on suunniteltu pääasiallisen toimialueen tapahtumapaikkojen mukaan niin, että etäisyydet ovat mahdollisimman järkeviä – pitäen pääväylät (Länsiväylä, Kehä 1, Kehä 2) kuitenkin helposti saavutettavissa. Laskelmiemme mukaan jokin postinumeroalue Kehä 3:n ulkopuolelta – sanotaan vaikka 02970 Espoo – olisi edullisin varastotilan kannalta. Yksittäinen keikka voisi tietty olla sieltä näppärä ajaa, mutta pitää ajatella kokonaisuuksia, sillä luvut eivät valehtele. Voi sitä nokipallojen määrää, jos tuhansien tapahtumien kilometrit laskettaisiin sellaisilla keskiarvoetäisyyksillä yhteen.